Grijp uw kans: het ultieme moment om een woning te kopen!

Grijp uw kans: het ultieme moment om een woning te kopen!

Laagste hypotheekrentestand lijkt bereikt en de woningmarkt zit weer in de lift.

Dit is het ultieme moment om een woning te kopen! Zowel het prijsniveau van woningen als de hypotheekrente liggen zeer laag. Met 2,8% 10 jaars rente bent u op dit moment zeer goed uit.

Koopt u nu bijvoorbeeld een woning van € 250.000,- dan bent u bij als u 100% financiert maandelijkse € 583,- aan hypotheekrente kwijt. Afhankelijk van uw inkomen en de daaraan gerelateerde hypotheekrenteaftrek kunnen uw maandelijkse lasten nog dalen naar € 408,- bij 30% hypotheekrenteaftrek, € 350,- bij 40% aftrek en € 280,- bij 52% aftrek. Voor een woning van € 350.000,- heeft u bij een hypotheekrenteaftrek van 40% maandelijkse rentelasten van € 490,-  en  bij een aftrek van 52% zijn uw rentelasten € 392,-.

Tezamen met interessante producten die in de markt worden aangeboden om een woningtransactie te stimuleren, zoals het door AVV aangeboden inruil eigen woning concept is het wel een zeer aantrekkelijke tijd om tot een aankoop te komen.

Dat de huizenmarkt aantrekt hebben ook wij gemerkt. Deze week hebben wij twee verkooptransacties gesloten en zijn er diverse serieus gegadigden.

Voor mensen waarbij de overstap van de ene naar de andere woning moeilijk lijkt is het verstandig om de financiële maandlasten in de overwegingen mee te nemen. Doordat de rente nu zo laag is kan het zelfs zo zijn dat bij een nieuw en duurder huis de netto maandlasten lager zijn.

Het spreekwoord “voor een dubbeltje op de eerste rang” is zeker in deze tijd van toepassing!

Ons advies is om juist in deze uiterst gunstige omstandigheden uw woonwensen te realiseren.

Advertenties